A tökéletes ágynemű és ágyneműhuzat ismérvei

A tökéletes ágynemű és ágyneműhuzat ismérvei

Ahhoz, hogy zavartalanul tudjunk aludni éjszaka, nagyon fontos, hogy a megfelelő ágyneműt és ágyneműhuzatot használjunk. Többek között a méret, illetve az anyag összetétele is rengeteget számít, de otthonunk esztétikája szempontjából a huzatok külső stílusjegyeire is érdemes figyelni. 

Célszerű jó minőségű ágyneműt használni, mert a megfelelő alváspozícióban, az ideális hőérzetben fontos szerepe van. Ha megvan a számunkra ideális kispárna, nagypárna és paplan, akkor mindenképpen figyeljünk oda a huzatméretre is. Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az ágyneműhuzat túl nagy, mert akkor előbb vagy utóbb szinte biztosan elcsúszik benne a takaró vagy a párna. A standard méretek így néznek ki: paplanhuzat 140 cm x 205 cm, párnahuzat 70 cm x 90 cm, kispárna huzat 40 cm x 50 cm. Ezeket a paramétereket érdemes figyelembe venni, amikor hagyományos ágyneműben alszol, mert akkor nem tudsz mellényúlni. 

A méret mellett, természetesen nem mehetünk el szó nélkül az ágyneműhuzat anyaga mellett sem. A krepp ágyneműk 100% pamuttartalmukkal valóban bőrbarátak, jól moshatóak. Az pedig már csak hab a tortán, ha a huzatnak nemcsak a mérete és az anyaga megfelelő, hanem a színe, mintája is. 

Nálunk kizárólag magas minőségű ágyneműhuzatokat találsz, amelyek tökéletesen passzolnak a standard méretű ágyneműkre. Kellemes anyaguknak köszönhetően jó érzés aludni bennük, ami pedig a kinézetüket illeti, minden hálószoba stílushoz megtalálod az ideális ágyneműt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ágyneműhuzat ágyneműhuzat vásárlás