Modern lakberendezés

Modern lakberendezés

 

 

 

 

Ha valamelyik stílusra azt kellene mondani, hogy ez a legközkedveltebb, akkor mindenképpen a modern irányzatot választanám. Népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy egyszerű, funkcionális, akár kis alapterületen is ideális.

Fő szempont az otthonosság, kényelem, meleg, barátságos légkör. Színekben a melegebb árnyalatok jelennek meg, jellemző színe a barna. Anyaghasználatban a fa, a fém, a kő, az üveg, a kerámia, az alumínium, a műanyag és a bőr a domináns.

A modern lakberendezésben a szögletes, éles vonalak és a kerek, íves formák egyaránt helyet kapnak. A bútorok elhelyezésére nincs szigorú szabály. A terek átgondoltak, mindennek megvan a helye. A falakon a tapétákat, faldekorációkat gyakran használjuk látványelemként, mert sokat adnak hozzá a tér hangulatához. Fontos elem a függöny, mely gyakran földig érő, sűrűn ráncolt, így növelve a helyiség otthonosságát. A burkolatokban helyet kapnak a mintás elemek.
Az egybenyitott terek, átgondolt megoldások igazán praktikus, kényelmes otthont teremtenek a családnak.

A dekoráció esetén fontos szerepet kapnak a kiegészítők, így a polcokon, komódokon jól mutatnak a szobrok, vázák, tálak, melyek fontos, hogy stílusukban harmonizáljanak egymással. Bár ez a stílus inkább a meleg színekről szól, a kiegészítőkben eltérhetünk ettől, és bátran használhatunk a melegebb falszínek és burkolatok mellett szürkés színvilágú dekorokat.