Minimalista lakberendezés

Minimalista lakberendezés

 

 

 

 

Az letisztult formák, színek, az egyszerűség jellemzi ezt a stílusirányzatot. Jellemző színei a fehér, a fekete, a szürke és a halvány pasztellszínek. Jellemző anyagok a fa, a fém, a kő, az üveg, az alumínium, a műanyag és a bőr. 

A stílus térigénye igen nagy, fontos a bútorok szellős elhelyezése. Bár közkedvelt napjainkban, de a talán túlzott sterilitása miatt sokak számára rideg.  Azoknak javasoljuk, akik ragaszkodnak a rendhez, akik nem kötődnek polcra kitett emléktárgyakhoz. Kiemelt fontossága van a harmóniának. A formák, a minták rendszerint ismétlődnek. A bútorok szögletesek, stabilitás, magas minőség jellemzi őket.

Ha a dekorációk világában gondolkodunk, leginkább a fém faldekorációk és a faliórák jöhetnek szóba. A szürkés, ezüstös színvilágú fém faldekorációk stílusosan tompítják az egyhangúságot, miközben a minimalizmus megmarad. Egy egy jól kiválasztott darab hangsúlyos szerepet kaphat a térben, emelheti a szoba hangulatát.

A faliórák itt is bátran használhatóak, a fémnek, mint alapanyagnak ezen a téren is kiemelkedő szerepe van a minimalista stílusban. Ha fontos számodra a csend, válassz némán járó órát a térbe.

A stílusirányzat elengedhetetlen velejárója a természetes fény, persze ez sosem elegendő, így a kiegészítésként használt rejtett világítás, a belógó lámpák és az állólámpák letisztult formában jelennek meg a térben. A tér legfontosabb dekoreleme a virág. Néhány jól elhelyezett padlóvázával, vagy zöld növénnyel otthonossá válhat egy minimalista helyiség.