A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat és hasonló technológiákat használunk. Az alábbi Adatkezelési tájékoztató linkre kattintva találsz bővebb tájékoztatást.
Elfogadom

Gustav Klimt és örök klasszikusa, A csók

Gustav Klimt és örök klasszikusa, A csók

Gustav Klimt a nők szerelmese, az aranyfestészet megszállottja és a bécsi szecesszió jelentős képviselője. Klimt szinte összes képén megjelenik a nő, az erotika. Az arany szinte Klimt védjegyévé vált, a nemesfém szeretetét édesapjától örökölte, aki neves aranyműves volt. Klimt saját korában nem kapta meg azt az elismerést, amely megillette volna, mivel a női test erotikus ábrázolása nem volt elfogadott.

Gustav Klimt legismertebb alkotása a Csók, melyet Emilie Flöge inspirált. A képen az oly jellemző arany mellett az ezüst és az élénk színek is teret nyernek, a mozaikszerű minták varázsolják egyedivé a festményt.

A méltán ismert és népszerű Csók érzékiségével, dekoratív stílusával elegáns csészék és vázák csodaszép dekorációja. Ha kedveled a művészetet és Klimt munkásságát, akkor válassz az arany színvilágú, elegáns porcelánok közül akár saját magadnak, akár ajándékba.