A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat és hasonló technológiákat használunk. Az alábbi Adatkezelési tájékoztató linkre kattintva találsz bővebb tájékoztatást.
Elfogadom

Egy jó reggel kávéval indul

Egy jó reggel kávéval indul

Ha kávézásról beszélünk, akkor sokaknak a reggeli kávé jut eszébe, mellyel elindul a nap, mert az élet a kávé után kezdődik. Van, akik számára a kávézás egy egész napon át tartó rituálé, sokan azt sem tudják megmondani, hogy hány kávét ittak aznap. Persze az, hogy hány kávé az, ami még egészséges, nagyban függ a kávé típusától, attól, hogy mennyire főzzük erősre és persze a csészénk méretétől.

Statisztikák szerint a felnőtt lakosságnak nagyságrendileg 70%-a fogyaszt kávét. Mindenkinek megvan a kedvenc kávéja. Vannak, akik az arabica kávéra esküsznek, de vannak akik a markánsabb robusta kávét választják. Sokan vannak, akik a cappuccinot választják, ha kávézásról van szó. Sokan az espressot kedvelik. Persze nem feledkezhetünk el a jegeskávéról sem, ami már talán desszertként is értelmezhető.

Családunkban, baráti körünkben biztosan van jópár olyan személy, aki rajong a kávéért. Számukra kiváló ajándék lehet egy kávéscsésze, kávéfőző, vagy bármilyen kávéhoz kapcsolódó meglepetés, melyet akár az utolsó pillanatban is beszerezhetünk.

Az espresso szerelmeseinek kiváló ajándék egy minőségi kotyogós kávéfőző elegáns csészével, a capuccinosoknak egy minőségi tej- és cukortartó egy különleges csésze kíséretében, míg a lattehoz és a jegeskávéhoz egy magasfalú lattepohár illik legjobban.

Bármelyik kávéfajta és elkészítés is a kedvencünk, az biztos, hogy a kávézás rituáléja sokunk életében jelen van minden nap.